Dvanáctá etapa pro Štybyho zatím nejhorší

Dvanáctá etapa pro Štybyho zatím nejhorší

Po volném pondělku se jezdci vrhli na dvě sprinterské etapy, ve kterých opět dominoval Zdeňkův tým, celé etapy jezdci týmu pracovali a kontrolovali vše tak, aby v cíli mohl vítězné gesto ukázat Marcel Kittel. Štyby pro teď již pětinásobného vítěze v letošní edici udělal klíčovou práci před finišem. Tým se tak veze na vítězné vlně a prozatím se zdá, že mezi sprintery nemají konkurenta.

Ve čtvrteční vrchařské etapě jel Quick-Step na Daniela Martina, kterému se snažil udělat ideální pozici před příchodem kopců a cílem bylo také pomoci Marcelovi Kittelovi k nějakým bodům, aby si upevnil náskok v bodovací soutěži a pokusil se zelený dres dovézt až do Paříže. Pro Štybyho ale tato etapa byla utrpením.

"Po dvou skvělých etapách jsme dojeli zpět do hor a pro mě to byl doposud nejhorší den. Nebylo mi úplně dobře, ale doufám, že se z toho dostanu. Takže jsem to vzal trošičku volnějí a snažil se ušetřit nějakou energii, ale trpěl jsem dnes i v "grupettu". Ikdyž horské etapy nejsou nic pro mě, mám své rituály a dodržuju je a takhle jdu den po dni." řekl Zdeněk

V pátek Francii čeká oslava pádu Bastily a peloton nezvykle krátká etapa (101km). Bude mít tři stoupání a dojezd ve sjezdu.







By Radka Maurová on 14/07/2017