Klasika San Sebastian již zítra

Klasika San Sebastian již zítra

Po úspěšně dokončené Tour de France, kde v poslední etapě při dojezdu předvedl skvělý sólo výstup, měl Zdeněk v zápětí na programu ve středu kritérium Profronde van Surhuisterveen a následně se přesunul na přípravu na klasiku San Sebastian. Přijel ve čtvrtek a tréninkově si z letiště v Bilbau dojel 120km do San Sebastian. V pátek pak následovala projížďka trati.

Trasa závodu je pro Štybyho jednou z jeho oblíbených, ikdyž závěrečný kopec nepatří profilově mezi jeho favority. Je stejná jako v minulém roce a celkově tento závod pojede již po páté.

"Závěrečný kopec je pro mě moc těžký, ale po Tour na tom možná budu lépe, než ostatní. I tak je to ale pro mě klasika na mém limitu, ale líbí se mi to tu moc, každý rok sem jedu plný očekávání. Jestli budu mít dobrý den, tak by mi to mělo sednout. Záleží ale celkově jak se závod bude vyvíjet, kdo ho bude kontrolovat, kdo odjede..je to víc faktorů. A pokud se to sejde dobře, není pro mě na co čekat a musím jet. V tento moment nemáme za tým určeného lídra, je nás tu na to víc, takže rozhodovat se budeme až během závodu." řekl k San Sebastian Štyby

V neděli má Zdeněk na programu ještě jedno kritérium, a to Natour Criterium Ninove. Pak bude následovat po třech náročných měsících pár týdnů kombinace tréninku a rodinného života. Dalším závodem na programu bude pak až Bretagne Classic - Ouest v Plouay.




By Radka Maurová on 28/07/2017