San Sebastian

San Sebastian

Zdenek heeft er enkele bewogen weken opzitten. Na de Tour de France, waarin hij in de laatste etappe op de Champs-Elysées nog ging aanvallen in de laatste kilometers, reed hij al verschillende criteriums én de Clasica San Sebastian. “Ik hou van die Spaanse klassieker.”

“Ik reed San Sebastian nu voor de vijfde keer en kwam met hoge verwachtingen aan de start. Al wist ik op voorhand ook dat de laatste beklimming van 20% iets te lastig ging zijn. En dat bleek ook zo. Tegen de betere klimmers kwam ik net iets te kort.”

“In het begin van de wedstrijd had ik heel slechte benen, maar later op de dag ging het beter en beter. Ik had het gevoel dat de wedstrijd 30 kilometer te kort was, ook al was de wedstrijd al 230 kilometer lang. Mijn uitslag was dan wel niet geweldig, ik heb er toch van genoten.”

Voor en ook na San Sebastian was onze Tsjechische kampioen ook actief in enkele criteriums. In Surhuisterveen, Ninove en Putte werd hij respectievelijk zevende, vijfde en derde. De komende weken neemt hij wat gas terug. De eerstvolgende wedstrijd moet de GP van Plouay worden.
By Niels De Wit on 02/08/2017