20e in de Omloop

20e in de Omloop

Zdenek is zaterdag 20e geworden in de Omloop Het Nieuwsblad. Samen met een tiental andere renners kleurde onze kampioen de finale van de eerste klassieker. In de laatste kilometer werden hij en zijn kompanen echter, op een drietal na, wel overspoeld door het peloton.

In de finale reed Styby samen met Sep Vanmarcke weg op de Muur van Geraardsbergen. Net voor de Bosberg, de laatste helling van de dag, kwam een groep terug. Samen reden ze met tegenwind richting Meerbeke, maar van een goede verstandhouding was geen sprake.

De Deen Michael Valgren Andersen sprong op twee kilometer van het einde weg en zou de wedstrijd winnen. Lukasz Wisniowski en Sep Vanmarcke gingen nog in de tegenaanval en werden tweede en derde. De rest van de groep, met daarbij ook onze favoriet, werd ingerekend door het peloton.

“Ik mag redelijk tevreden zijn over mijn wedstrijd, maar het resultaat was natuurlijk niet wat ik had gehoopt. Maar dat is gewoon sport. Hoe dan ook hou ik een goed gevoel over aan de wedstrijd en nu weet ik ook dat de conditie heel goed is.”

“Mijn volgende wedstrijd is Le Samyn. Daarna trek ik naar Italië voor mijn favoriete wedstrijd: de Strade Bianche.”
By on 25/02/2018