Dvakrát třetí příčka

Dvakrát třetí příčka

O víkendu se naplno rozjely prestižní seriály GVA a Superprestige. Štyby v jejich úvodních závodech obsadil pokaždé třetí místo a dál tak drží obdivuhodnou bilanci v sezóně: co závod, to bedna.

GVA v Namuru

Je to vždycky strašně těžký závod s dlouhým sjezdem a výjezdem. Podařil se mi start, jezdil jsem první před Albertem a Vantornoutem. Pak mě dojeli, jeli jsme spolu jedno kolo a Albert vypálil dopředu. Postupně se k nám přidal Nijs a po další rundě nám odjel. S Klaasem jsme jezdili ve dvojici další tři kola, on pak udělal chybu, upadl a já dostal zadarmo náskok. Nejelo se mi úplně super, takže jsem se třetím místem maximálně spokojen.

Superprestige v Ruddervoorde

Niels Albert za to vzal hned na začátku. Já se pohyboval někde na pátém místě a než jsem stačil na jeho nástup zareagovat, měl náskok. Jel jsem za ním s Vantornoutem, Vanthourenhoutem a Nijsem. Sven jel výborný závod, odjel nám v zatáčkách, kde jezdil neskutečně rychle. Snažil jsem se jet tempo v té naší trojici, nikdo mi nebyl schopen vystřídat.

Pak odpadl Klaas a se mnou pokračoval jen Vanthourenhout. Nastoupil jsem mu v posledním kole a v cíli jsem na něj měl pár vteřin k dobru. Vážím si dalšího umístění na bedně. Výsledky jsou to dobré, tým je spokojen, já taky. Na první a druhé místo to zatím není, ale končit třetí rozhodně není žádná ostuda. Vždy je teprve začátek sezóny. Musím vyzdvihnout hlavně výkon Nijse, který se už zase vrátil do své obvyklé formy. Vyhrál naprosto zaslouženě, byl suverénně nejlepší ze všech.

Výsledky - GVA v Namuru: 1. Albert, 2. Nijs (oba Belg.), 3. Zdeněk Štybar (ÈR), 4. Vantornout, 5. Aernouts, 6. Pauwels (všichni Belg.). Superprestige v Ruddervoorde: 1. Nijs, 2. Albert, 3. Zdeněk Štybar, 4. S. Vanthourenhout, 5. Vantornout, 6. Šimùnek.




By Jan Kruta on 11/10/2009