Een nieuw seizoen

Een nieuw seizoen

Eindelijk! Het crossseizoen staat weer voor de deur. Hoewel de veldritwereld eigenlijk al uit haar zomerslaap ontwaakt is, moet het voor onze man, de wereldkampioen, nog beginnen. En een wereldkampioen begint het nieuwe seizoen maar beter in stijl: met bijvoorbeeld een nieuwe website.

Na vele uren – wellicht minder uren zwoegen dan Zdenek, maar toch – is het gelukt de nieuwe website te lanceren. En op tijd, want Styby begint pas komende zaterdag aan zijn seizoen. De ambitie? Misschien een tweede wereldtitel? Het zou de webmasters veel werk besparen.

"Maar niet alleen het wereldkampioenschap is belangrijk", pikt Zdenek in. "Ook de klassementen staan hoog op het verlanglijstje. Me concentreren op één wedstrijd doe ik niet. Heb je die dag pech, is je seizoen slecht. Maar ik wil natuurlijk graag mijn titel straks verlengen."

Beter doen dan vorig jaar zal moeilijk worden, beseft onze man. "Maar ik ga het toch proberen. Ik denk dat ik klaar ben voor het nieuwe seizoen. Ik hoop dat ik kan pieken van oktober tot februari en goed kan presteren in de belangrijkste koersen."

Eerste afspraak is zaterdag in Stribro. Op dinsdag volgt een wedstrijd in Louny, waarna Styby volgende zondag start in de GVA veldrit van Namen.
By on 21/09/2010