Super premiéra ve Stříbře

Super premiéra ve Stříbře

Super premiéra ve Stříbře
Do sezóny vstoupil v duhovém dresu na jedničku. Doma ve Stříbře vyhrál Zdeněk suverénně závod Toi Toi Cupu, který pořádal jeho tatínek. Na rozbahněné trati porazil všechny soupeře rozdílem třídy: druhý dojel jeho stájový kolega z Fidey Rob Peeters, třetí David Kášek.

Jak sis domácí závod užíval?
Byla to nádhera. Sice pršelo, závod byl hodně těžký, ale já jsem si ho stejně užil maximálně. Jsem rád, že jsem právě ve Stříbře mohl zahájit sezónu.

Vyhrál jsi s velkým přehledem. Stálo tě to hodně sil?
Dával jsem si od začátku docela dost. Nevěděl jsem, jaké mám zvolit tempo, tak jsem to napálil ze všech sil. Na tom bahně to bylo náročné, ale směrem k prvním závodùm v Belgii to byla dobrá škola. Jsem rád, že jsem si to mohl vyzkoušet.

Stihl jsi podél trati vnímat fanoušky?
I když nám nepřálo počasí, na stadiónu byla skvělá kulisa. Chtěl bych všem poděkovat, že přišli. Měl jsem tady celou rodinu, spoustu známých a snažil jsem se jim udělat radost.

Mùžeš už po prvním závodě říci, jak jsi na tom s formou?
Cítil jsem se dobře, ale ještě je co zlepšovat. Udělal jsem spoustu chyb, což je v tuhle dobu normální. Ale vítězství mi určitě dodalo sebevědomí a byl bych rád, aby platilo: jaký začátek, taková sezóna.


Výsledky: 1. Zdeněk Štybar (Telenet-Fidea) 1:00:18, 2. Rob Peeters (Belg.) +1:35, 3. David Kášek (Budvar Tábor) +2:08, 4. Martin Zlámalík +2:33, 5. Jiří Polnický (oba Sunweb-Revor) +2:35, 6. Ondřej Bambula (Budvar Tábor) +2:48.





By on 26/09/2010