Vítěz první GVA!

Vítěz první GVA!

Hned první velký závod sezóny, úvodní díl seriálu GVA v belgickém Namenu, Štyby vyhrál a ukázal, že jeho výsledky z Èeska rozhodně nebyly náhodné.
„Jsem hrozně rád, že se to takhle povedlo. Byl to první velký závod a tchnicky poměrně náročný. Třikrát jsem píchnul a zničil tři ráfky, naštěstí mě to nijak nelimitovalo, protože šlo o pomalé defekty. Celkově z toho mám moc dobrý pocit. Forma je solidní a už aby byly další závody,“ řekl Štyby.
Od startu jel vpředu s Vantornoutem a stájovým kolegou z Fidey Pauwelsem. Naopak špatně odstartoval Nys. „Nedojel si nás a před koncem zabalil,“ popsal Zdeněk. „Nakonec to vykrystalizovalo tak, že jsem jel poslední čtyři kola vpředu s Klaasem. Závěr jsme jeli hodně ostře. Já si věřil i na spurt, ale chtěl jsem zkusit jet ještě přes hranu a dopadlo to tak, že jsem ho urval a do cíle jsem přijel sám,“ dodal Štyby.
Výsledky: 1. Zdeněk Štybar (ÈR) 59:28, 2. Klaas Vantornout +8, 3. Kevin Pauwels +31, 4. Bart Aernouts +42, 5. Bart Wellens (všichni Belgie) +1:06, 6. Enrico Franzoi (It.) +1:14.





By on 03/10/2010