Fans roepen Styby naar derde plaats

Fans roepen Styby naar derde plaats

De tweede wedstrijd om de wereldbeker is gewonnen door Niels Albert. Styby, die heel goed was gestart, gaf de wedstrijd in Plzen mee kleur en strandde op de derde plaats.

Onze man nam een sterke start en reed gedurende drie ronden solo aan de leiding. "Ik zag plots dat er een kloof was en reed dan maar vol door", zei Styby achteraf. "Maar ik geloofde geen seconde dat ik het tot het einde zou uitzingen."

Dat deed hij inderdaad niet. Niels Albert en Sven Nys kwamen terug, ook Kevin Pauwels en Francis Mourey sloten aan. Daarna kwam de explosie van Albert. "Hij is momenteel gewoon de beste", weet Zdenek. "Misschien wel onklopbaar."

Samen met Nys en Pauwels vocht Zdenek tot in de laatste meters voor de tweede plaats. "Maar in de laatste bocht zat ik er volledig door. Jammer dat Nys me daar nog passeert, maar er zat gewoon niets meer in. Ook in een sprint zou Nys me daar geklopt hebben."

Styby was uiteindelijk wel tevreden met de derde plaats. "Het is niet slecht, hé. Het publiek hier was trouwens fantastisch. Er waren heel veel fans aanwezig en dat apprecieer ik." Volgende week staat de lastige Koppenbergcross op het programma.

STAND WERELDBEKER

1. Niels Albert (BEL) 160 punten
2. Zdenek Stybar (TSJ) 135
3. Klaas Vantornout (BEL) 115
4. Francis Mourey (FRA) 110
5. Kevin Pauwels (BEL) 96
By Niels De Wit on 18/10/2009