Enkel Pauwels is sneller in Hasselt

Enkel Pauwels is sneller in Hasselt

Met een tweede plaats in de Grote Prijs Stad Hasselt lijkt Zdeneks strijd tegen zijn knieproblemen grotendeels achter de rug. Onze kampioen moest alleen Kevin Pauwels voor zich dulden en blijft leider in de Gazet van Antwerpen Trofee.

De voorbije week zette de organisatie alle zeilen bij om verlost te raken van de grote wateroverlast. Met succes, want het parcours leek in niets op dat van de voorbije wedstrijden. De omloop lag er erg snel bij.

Styby startte goed en nam de kop over van Klaas Vantornout, die na een zware val in de eerste bocht de strijd al moest staken. In de tweede ronde vocht onze favoriet met Belgisch kampioen Sven Nys voor punten in de tussensprint. Na een prangend duel trok Zdenek nipt aan het langste eind.

Vervolgens vloeide de kopgroep terug samen en toonden ploegmaats Bart Wellens en Pauwels zich enkele keren met een versnelling. Ook Bart Aernouts en Niels Albert waren er vooraan bij, al zat er voor die laatste niet meer in dan aanklampen. De beslissing viel uiteindelijk pas in de slotronde.

Nys, Pauwels en onze wereldkampioen bleken de sterksten en verwisselend in een spannende finale voortdurend van plaats. Pauwels ging op het goeie moment naar de kop, profiteerde van een hapering bij de twee anderen in het zand en hield stand. Zdenek strandde aan het wiel en blijft leider in het klassement.

"Ik ben echt tevreden. Voor Kevin en voor mezelf", liet Styby achteraf weten. "De beste heeft gewonnnen en het blijft binnen de ploeg. Mijn knie doet wel wat pijn, maar ik heb goede hoop op morgen!" Het publiek kon overigens smullen van zijn kunsten bij de brugjes, waar hij springen verkoos boven fietsen. "Fun! En het ging nog sneller ook ..."
By Wim Van Vlierberghe on 20/11/2010