Defekt pohřbil naděje

Defekt pohřbil naděje

Nebýt defektu ve 3. kole pátého závodu Superprestige v Gietenu, mohl Zdeněk pomýšlet na daleko lepší umístění, než na konečné sedmnácté místo. Takhle byl naštvaný, že zřejmě přišel o šanci na celkové vítězství v seriálu.
„Bohužel je to asi pryč, Superprestige jsem ztratil. Nys má náskok 17 bodù a to je prakticky nedostižné. Aby o celkové prvenství přišel, muselo by se mu stát něco nečekaného, což mu samozřejmě nepřeju. Možná je pro mě reálný boj o druhé místo s Kevinem Pauwelsem,“ řekl Štyby po závodě, který se jel na zmrzlé a rychlé trati. „Bylo to pomalu jako silniční závod,“ prohlásil náš šampión.
Mrzelo ho, že kvùli defektu nemohl bojovat o čelní příčky. „Měnil jsem kolo a jak jsem na něj v depu skočil, ohnula se mi páka a musel jsem si vzít další kolo. Pak jsem ho měnil ještě jednou a měl jsem zásek možná pùl minuty. Myslel jsem si, že tu skupinu přede mnou sjedu, ale šeredně jsem se mýlil. Na téhle trati se nedalo sjet ani pět vteřin, jak to bylo rychlé. Přitom jsem se cítil dobře. Ale kdybych věděl, že nemám šanci je dojet a budu sedmnáctý, tak jsem to možná měl v pùlce zabalit a šetřit koleno. Protože takhle jsem se ždímal do konce a nemám ani bod,“ řekl Zdeněk.
Měl alespoò radost, že vyhrál jeho stájový kolega z Fidey Tom Meeusen, pro něhož to bylo první skutečně velké vítězství. Pomohla mu k tomu i smùla Nyse, jenž na začátku cílové rovinky vyrval nohu z pedálu a skončil až čtvrtý. „Na Tomovi je delší dobu vidět výborná forma, tahle tra mu musela hrozně sedět. Technicky je na tom výborně. A mám taky radost, že dnešek vyšel Radkovi Šimùnkovi. Jelo se to jako memoriál jeho táty a věřím, že mu výsledek dodá sebevědomí do dalších závodù.“

Výsledky: 1. Tom Meeusen 1:02:40, 2. Radomír Šimùnek +10, 3. Dieter Vanthourenhout, 4. Sven Nys oba +25, 5. Kevin Pauwels +45, 6. Eddy van IJzendoorn, 7. Bart Aernouts, 8. Gerben de Knegt, 9. Mariusz Gil, 10. Enrico Franzoi všichni +55, ... 17. Zdeněk Štybar +1:40. Superprestige po 5 závodech: 1. Nys 68, 2. Pauwels 56, 3. Štybar 51, 4. Aernouts 49, 5. Albert 46.





By on 28/11/2010