Styby maakt het Albert lastig in Hoogstraten

Styby maakt het Albert lastig in Hoogstraten

De tweede wedstrijd om de Superprestige in Hoogstraten zou een snelle wedstrijd worden, maar draaide uit op een modderpoel. De zege ging naar Niels Albert, al kwam onze Styby wel heel erg dicht.

Zdenek nam wederom een goede start en ging na de tweede ronde in de aanval met Albert. De twee reden in de gietende regen steeds verder weg van de anderen, waar alleen Sven Nys nog het verschil kon maken. De Belgische kampioen zou derde worden.

Het gevecht voor de eerste plaats ging er spannender aan toe. Albert nam na dertig minuten een tiental seconden, maar reed nooit uit het zicht van onze favoriet. Styby probeerde en kwam ook dichter, maar kreeg de laatste seconden nooit dicht.

Albert mocht zo na een uur zegevieren, Styby strandde alweer op een tweede plaats. In het klassement om de Superprestige neemt Albert de leiding over van Nys, terwijl Zdenek derde staat op twee punten. Volgende week staat de wereldbeker van Nommay op het programma.

"Weer tweede", zei onze man na afloop. "Maar ik ben niet ontevreden. Na de start moesten we van banden wisselen en Albert reed daardoor snel uit. Gedurende de hele wedstrijd hing ik op een zestal seconden, maar ik kreeg het niet dicht. Na mijn zware week op Mallorca mag ik wel tevreden zijn met deze plek. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten maar het is heel goed meegevallen."

STAND SUPERPRESTIGE

1. Niels Albert (BEL) 29 punten
2. Sven Nys (BEL) 28
3. Zdenek Stybar (TSJ) 27
4. Klaas Vantornout (BEL) 22
5. Radomir Simunek (TSJ) 19
By Niels De Wit on 01/11/2009