Bojoval jako lev, na blátě byl třetí

Bojoval jako lev, na blátě byl třetí

Zdeněk se s těžkou blátivou tratí na pátém díle GvA v Loenhoutu popral statečně. Podal opět velmi dobrý výkon a dojel stejně jako v Diegemu třetí za dvojicí Albert, Nys.

Bylo to dnes tvoje maximum?
Určitě. Měl jsem i trochu smùly. Ve druhém kole jsem píchnul v momentě, kdy jsem tam byl s Nysem. Trošku jsem ztratil kontakt. Zase jsem si to sjel, ale udělal jsem zbytečnou chybu a zase mi odjeli. Opět jsem se tam dotáhl, ale přišlo další zaváhání a už jsem tam doskočit nedokázal. Ale jsem moc spokojen, s bednou jsem tady fakt nepočítal.

Co bylo dnes nejtěžší?
Tra byla technicky hrozně náročná, příšerně to klouzalo. Kromě bláta tam byla spousta zmrazkù a člověk musel být neustále ve střehu. Nebylo tam jediné místo, kde by se dalo trošku odpočinout. Proto jsem fakt spokojen.

Projevuje se na tobě nějak ta nucená pauza?
Určitě je to znát v technice. Nemám správný rytmus, jsou to takové základní věci, které mě normálně nepřekvapí. Ale během pár závodù by se to mělo dát do pořádku. Èlověk z toho přece jen za měsíc vyjde hodně, vždy jsem netrénoval v terénu, jen na silnici.

V GvA jsi prùběžně třetí, do konce seriálu zbývají ještě tři závody. Věříš, že ještě zabojuješ o celkové vítězství?
Teï to moc neřeším. Budu rád, když zùstanu v top 3.

Dnes znovu vyhrál Albert před Nysem. Jsou ti dva momentálně opravdu nejlepší?
Určitě. Albert je na tom podle mě úplně nejlíp ze všech. Nys měl ale teï dvakrát smùlu, což je pro něj škoda.

Už zítra máš další závod v Bredene. Co očekáváš?
Dnes to stálo všechny dost sil, ale to se nedá nic dělat. Nejde o žádný seriál, tak pro mě třeba bude o trošku snazší vyhrát. Uvidíme. Budu bojovat.

Výsledky: 1. Niels Albert, 2. Sven Nys, 3. Zdeněk Štybar, 4. Kevin Pauwels, 5. Philipp Walsleben, 6. Bart Wellens, 7. Klaas Vantornout, 8. Tom Meeusen. GvA Trofee po 5 z 8 závodù: 1. Pauwels 106, 2. Nys 102, 3. Štybar 89, 4. Wellens 81, 5. Albert 80.





By on 29/12/2010