Štyby druhý za Albertem

Štyby druhý za Albertem

Na druhém místě skončil Zdeněk ve druhém závodě Superprestige v belgickém Hoogstratenu. Z vítězství se radoval domácí Niels Albert.
„Zase druhý... Ale nemùžu být nespokojen. Závod se jel za deště, hned na začátku jsme museli přezouvat na hrubší galusky a Albert měl brzy k dobru nějakých dvanáct vteřin. Jezdil jsem sám za ním skoro celý závod. Jednu chvíli jsem si myslel, že bych ho mohl sjet, protože ta ztráta mohla být jen nějakých pět vteřin, ale Niels si to kontroloval. Druhé místo je dobré, byl jsem jediný, kdo se Alberta dokázal držet na dostřel, třetí Sven Nys přijel do cíle až minutu za mnou,“ řekl Štyby.
Závod se jel na technické trati, kde bylo uklouzané bláto. A Zdeněk do něj šel z plného tréninku na Mallorce, odkud přiletěl v sobotu. „Nevěděl jsem, co to semnou udělá, trochu jsem se bál únavy. Ale nakonec to vyšlo dobře, měl jsem v nohách hodně síly, která byla na tenhle závod potřeba,“ dodal jezdec stáje Telenet Fidea, který znovu odletěl na týden trénovat na Mallorku.
Výsledky: 1. Niels Albert (Bel.) 1:03:36, 2. Zdeněk Štybar (ÈR) +16, 3. Sven Nys +1:12, 4. Kevin Pauwels +1:28, 5. Klaas Vantornout (vš. Bel.) +1:48, 6. Gerben de Knegt (Niz.) +1:58, 7. Radomír Šimùnek (ÈR) +2:22. Stav Superprestige po 2 závodech: 1. Albert 29 bodù, 2. Nys 28, 3. Štybar 27.




By on 02/11/2009