Foutjes in Tervuren

Foutjes in Tervuren

Niels Albert heeft in Tervuren een punt gezet achter de drukke kerstperiode. De kopman van BKCP hield Sven Nys van de zege en is mede topfavoriet voor het Belgisch kampioenschap van volgende week. Zdenek maakte iets teveel foutjes en eindigde als zevende.

"Heel moe", klonk het vooraf bij onze wereldkampioen. "De wedstrijd in Baal van gisteren hangt nog wat in de benen", was hij eerlijk. Maar de gedachte dat hij hier vorig jaar won, moest hem wel vertrouwen geven, al lag het parcours er toen helemaal anders bij. "En dus weet ik niet goed wat ik vandaag moet verwachten."

Eddy van IJzendoorn was het best gestart en rolde de rode loper uit voor Rob Peeters. De ploegmaat van Zdenek profiteerde van de onzichtbaarheid van de grote mannen en sprokkelde in geen tijd twintig seconden bij elkaar. Niels Albert, Sven Nys en onze kampioen maakten pas na halfweg jacht op de ontsnapte Peeters.

Albert schudde zich vervolgens los van zijn twee kompanen en ging op en over de eenzame leider. Styby probeerde aanvankelijk terug te komen, maar gaf de hoop op een nieuwe zege op na een fietswissel. "Ik maakte teveel foutjes en verloor de concentratie. Heel jammer, want ik had deze periode graag afgesloten met een zege."

Nys ging alleen in de tegenaanval maar raakte niet meer tot bij een sterkere Albert. Die mocht net als in Diegem en Loenhout het zegegebaar maken, en is samen met titelverdediger Nys de grote favoriet op de driekleur. Tom Meeusen maakte het podium compleet, terwijl Styby pas als zevende over de streep reed.

"Eigenlijk mag ik best tevreden zijn over mijn kerst", zei Zdenek met een glimlach. "Ik stond vier keer op het podium en won zelfs in Bredene. Nu hoop ik enkele dagen goed te recupereren en me klaar te stomen voor het Tsjechisch kampioenschap. Ik hoop dat ik daar mijn regenboogtrui kan laten zien en opnieuw kan winnen."

Bekijk de nieuwste aflevering van STYBY TV voor een uitgebreide reactie.
By on 02/01/2011