Styby zet handtekening bij Quick Step

Styby zet handtekening bij Quick Step

De kogel is door de kerk. Onze wereldkampioen verlaat aan het einde van het seizoen zijn huidige ploeg Telenet-Fidea en gaat vanaf maart aan de slag bij Quick Step, de ploeg van onder andere Tom Boonen en Sylvain Chavanel. Zdenek tekende een contract tot het einde van 2013 en debuteert in mei in de Ronde van Californië of de Ronde van België.

"Het is een droom die uitkomt", reageert Zdenek. "Ik ben heel blij dat ik deel ga uitmaken van een ploeg als Quick Step, een van de beste in de wereld. Dit is een belangrijke stap in mijn carričre. Ik heb al heel veel gewonnen in het veld, maar ben ook benieuwd naar wat ik kan bereiken op de weg."

Styby is nu 25. "En dus is het hoog tijd om een beetje op de weg te gaan rijden. Maar dat wil niet zeggen dat ik stop met veldrijden. Ik hou van de sport en ik ben niet van plan er zomaar mijn rug naartoe te keren. Ik ben ook heel blij dat Quick Step mij de kans geeft om de kleuren van Tsjechië te verdedigen op de Olympische Spelen in Londen 2012 op de mountainbike."

"Ik zal alles stap voor stap doen. Ik moet nog veel, zeg maar alles, leren. We hebben een schema gemaakt waardoor ik langzaam maar zeker kan groeien. En nu? Op dit moment ben ik met maar één doel bezig: het wereldkampioenschap. Ik ga voor de titel. Niet alleen voor mezelf, ook voor Telenet-Fidea. Ik zal mijn tijd bij deze ploeg nooit vergeten. Mijn carričre begon in 2005 in Sankt-Wendel toen ik wereldkampioen werd bij de beloften, en ik hoop dat ik ze op dezelfde manier kan afsluiten."

"Zdenek is een getalenteerde renner, die de ploeg zeker gaat versterken op technisch gebied", klinkt het bij Patrick Lefevere, ploegmanager bij Quick Step. "Wij gaan graag in op zijn vraag om het wegwielrennen uit te proberen, hij wil dit echt. Op zijn 25e is hij op een cruciaal moment in zijn sportleven aanbeland. We gaan hem van onze kant zo goed mogelijk helpen in deze nieuwe wereld, zonder veel druk en met een programma dat gericht is op een leerproces."

Ook Hans van Kasteren, manager van Telenet-Fidea, reageerde op het nieuws. "We kennen zijn ambities, we kennen zijn interesses zodat we hem gemeend alle geluk toewensen bij zijn nieuwe ploeg. We hopen van harte dat hij zijn nieuwe doelstellingen kan realiseren. We zijn trouwens trots dat we hem gedurende vijf jaar begeleidden in zijn gestage trip naar de top. Bovendien is het huidige seizoen niet afgelopen. We zijn ervan overtuigd dat Zdenek de resterende weken van dit veldritjaar de kleuren van het Telenet-Fidea Cycling Team zal hoog houden zoals hij dat ook de voorbije seizoenen perfect deed. En ook al zit hij niet in het Belgische team, toch durven we met hem hopen dat hij zondag in Sankt-Wendel zijn wereldtitel verlengt en zo het team en zijn sponsors als afscheid een nieuwe zege bezorgt."
By on 25/01/2011