Tien centimeter

Tien centimeter

Zdenek was er dicht bij, maar moest zich in Nommay tevreden stellen met een nieuwe tweede plaats. Onze Tsjech toonde zich op zijn sterkste, maar kwam helaas tien centimeter te kort om te winnen. Niels Albert was iets sneller.

Styby nam een sterke start en ging er na de eerste ronde vandoor. "Maar niet à bloc", reageert onze man. "Ik reed m’n eigen tempo en kreeg snel vijftien seconden. Alleen Niels kwam terug en we reden heel goed samen."

Op het droge maar lastige parcours met verschillende hellingen probeerde Zdenek ronde na ronde een kloof te slaan, niet zonder succes. "Maar ik nam nooit genoeg voorsprong. In de laatste ronde zette ik alles op alles."

Toch kwam Albert weer terug en reden de twee samen naar de streep, met een lichte voorsprong op de ondertussen terugkerende Sven Nys. Uiteindelijk toonde Albert zich iets sneller en strandde Zdenek opnieuw als tweede.

"Of ik beter was dan Albert? De winnaar is altijd de sterkste. Ach, het is een goede les. Ik weet dat ik hem kan kloppen", besloot de nummer twee. In het klassement loopt Albert door zijn overwinning nog iets verder uit.

STAND WERELDBEKER

1. Niels Albert (BEL) 240 punten
2. Zdenek Stybar (TSJ) 205
3. Francis Mourey (FRA) 165
4. Kevin Pauwels (BEL) 156
5. Klaas Vantornout (BEL) 154
By Niels De Wit on 08/11/2009