Druhé místo bych jako zklamání nebral

Druhé místo bych jako zklamání nebral

V neděli přesně ve 14 hodin nastoupí Zdeněk na start závodu roku. V Sankt Wendelu bude obhajovat titul mistra světa. Na trati, kde v roce 2005 získal zlato v kategorii do 23 let. Se zbrusu novým kolem v národních barvách, které mu udělala firma Ridley.

Bereš šampionát jako závod roku?
Spíš jako závod, na který jsem se v posledních týdnech soustředil. Po těch zdravotních problémech je to mùj velký cíl. Chci udělat co nejlepší výsledek.

Vyhrát?
Skoro každý, kdo jde na start, chce nejhùř placku... Ale je hrozně těžké si to naplánovat. Když se člověk na to pódium dostane, je to fajn. Ale když nestojíte na tom nejvyšším stupínku, tak je to v neděli hezké, ale v pondělí už třeba druhé místo neznamená vùbec nic. Dobře vím, o čem mluvím, protože jsem vyhrál a byl dvakrát druhý.

Pokud bys skončil druhý, budeš zklamán?
S druhým místem bych nebyl nespokojen. Vím, že jsem v přípravě udělal maximum a uvidíme, jak to dopadne.

Mùže případný úspěch zachránit smolnou sezónu, v níž ti překazily plány zdravotní trable?
Bohužel jsem sezónu skvěle rozjel, ale neměl jsem možnost v tom pokračovat dál. Ale pokud by se podařilo tady zvítězit, sezónu bych stejně musel hodnotit super.

Kolik lidí mùže podle tebe myslet na medaili?
Jestli to bude zmrzlé jako dnes, tak osm až deset. Pokud bude bahno a závod bude víc o síle, tak šest. Ale občas se na šampionátu stane, že to sedne někomu, s kým tolik nepočítáte. Tak se nechme překvapit.

Jsi nervózní?
Vùbec. Stejně jako před rokem si jdu ten závod užít a spíš se na něj těším.





By on 28/01/2011