V Nommay těsně druhý

V Nommay těsně druhý

Jen pár centimetrù dělilo Štybyho od vítězství v závodě Světového poháru ve francouzském Nommay. Na druhé místo ho odsunul až závěrečný spurt s Albertem.
„Prohrál jsem snad o pět centimetrù, takže to mrzí,“ řekl Zdeněk. „S Albertem jsme jezdili sami vpředu hned od druhého kola. V jednom výjezdu dělal Niles tu samou chybu a udělal ji i v posledním kole. Tak jsem tam nastoupil a měl jsem pár metrù náskok. Jenže si to dojel a došlo na spurt. Já už po tom nástupu neměl tolik síly v nohách,“ vysvětlil.
Ve Francii celou noc před závodem pršelo, ale na závod tra trochu vyschla. „Dost to ale klouzalo. Byl to spíš taktický závod, žádná velká technika,“ prozradil jezdec stáje Telenet-Fidea.
„Na jednu stranu mě druhé místo trošku mrzí, protože vítězství bylo tentokrát hodně blízko. Ale pozitivní je, že jsem po těžkém tréninku na Mallorce byl schopen bojovat o prvenství s Albertem až do poslední chvíle. Musím doufat, že mu to brzy vrátím,“ uvedl Štyby, kterého už ve středu čeká závod II. kategorie v Nielu.
Výsledky: 1. Albert (Bel.) 1:00:10, 2. Zdeněk Štybar (ÈR) stejný čas, 3. Nys (Bel.) +9, 4. Pauwels (Bel.) +15, 5. Mourey (Fr.) +22, 6. Heule (Švýc.) +49, 7. Zlámalík (ÈR) +55, 8. Franzoi (It.) +1:07, 9. Šimùnek (ÈR) +1:24, 10. De Knegt (Niz.) +1:25.
Stav SP (po 3 závodech): 1. Albert 240, 2. Štybar 205, 3. Mourey 165.




By on 09/11/2009