Opnieuw tweede in Lille

Opnieuw tweede in Lille

Net als vorig jaar is Zdenek tweede geworden in de Krawatencross van Lille. Onze wereldkampioen moest in een sprint met vijf nipt de duimen leggen voor ploegmaat Kevin Pauwels. "Jammer", klonk het toch na de wedstrijd. "Ik maak een klein foutje in de sprint en daardoor verlies ik misschien wel."

De wereldkampioen had het deze week bijzonder druk. Na alle huldigingen, tv-optredens en een cross in Maldegem stond hij met iet of wat goede benen aan de start, om in de op een na laatste wedstrijd van de GVA-Trofee een gooi te doen naar de overwinning.

Sven Nys nam de beste start en dook als eerste in het zand. Zdenek was attent, schoof mee en zou de eerste twee ronden resoluut de leiding nemen. De tussensprint aan het einde van die tweede ronde was bijgevolg een bonus voor onze kampioen en Pauwels snoepte Nys nog een punt af.

Ook Niels Albert en Bart Wellens kwamen aansluiten waardoor zich een groep van vijf vormde. Nys en Pauwels maakten vervolgens de beste indruk, maar wisten zich niet te onderscheiden. Ook de bommetjes van Zdenek werden keer op keer onschadelijk gemaakt.

In de finale probeerden Wellens en Albert het tevergeefs en het vijftal draaide samen de laatste rechte lijn op. Styby luidde de sprint van ver in en leek snel gewonnen, tot Pauwels met een laatste kattensprong onze Tsjech alsnog wist te remonteren en zich tot winnaar kroonde.

"Heel tevreden dat ik hier meedoe voor de zege", zei Zdenek na afloop. "Maar de sprint had ik wel moeten winnen. Ik ging op 50 meter van de streep weer zitten en zag dat Nys er niet meer over zou komen. Kevin? Die had ik helemaal niet meer gezien. Een heel sterk manoeuvre van hem."

Styby, die in het klassement derde blijft na Nys en Pauwels, nam ondanks het verlies toch vrede met een tweede plaats. "Het moet een enorm leuke wedstrijd geweest zijn voor het publiek. Het ging er heel tactisch aan toe door de tegenwind. En er komen nog leuke crossen aan, hé."
By on 05/02/2011