O centimetr druhý...

O centimetr druhý...

O vítězství v předposledním závodě GVA v této sezóně, který se jel v belgickém Lille, přišel Štyby doslova na pásce a dělil ho od něj snad centimetr. O ten byl totiž v cíli dříve jeho týmový kolega z Fidey Kevin Pauwels, který ho přespurtoval.
„Mrzí mě to, ale udělal jsem dvě zbytečné chyby, které mě stály vítězství. Sprint jsem začal na moc lehký převod a asi padesát metrù před cílem už jsem si myslel, že je hotovo. Tak jsem si sedl a říkal jsem si, že už mě nikdo nepřeleze. Jenže se tam objevil Kevin, se kterým jsem vùbec nepočítal. A dostal se o kousíček přede mě,“ řekl Štyby po druhém závodě od jeho zlatého tažení na mistrovství světa s St. Wendelu.
Jinak byl celkem spokojen. „Ze začátku jsem se rozjížděl pomaleji, ale závěrečná čtyři kola se mi jela výborně. Už nemùžu vyhrát žádnou soutěž celkově, tak si s těmi závody trošku pohrávám. Mùžu si užívat parádní atmosféru a testovat, jak na tom jsem. Ale v GVA jsem zùstal třetí a těším se na zítřejší Superprestige.“
Výsledky: 1. Kevin Pauwels, 2. Zdeněk Štybar, 3. Sven Nys, 4. Niels Albert, 5. Bart Wellens, 6. Klaas Vantornout, 7. Tom Meeusen, 8. Sven Vanthourenhout. GvA po 7 závodech: 1. Nys 150, 2. Pauwels 148, 3. Štybar 138, 4. Albert 116, 5. Wellens 113.





By on 05/02/2011