Styby raakt ritme kwijt in Hoogstraten

Styby raakt ritme kwijt in Hoogstraten

De op een na laatste wedstrijd om de Superprestige is gewonnen door Sven Nys. De Belg van Landbouwkrediet ging in Hoogstraten niet alleen met de zege lopen, maar kroonde zich meteen ook tot eindwinnaar. Zdenek kwam tot twee keer toe ten val en eindigde als zesde.

Gisteren verloor onze Styby nipt in Lille, waar hij na een fout in sprint enkel de duimen moest leggen voor Kevin Pauwels. De wereldkampioen wilde graag wat revanche nemen, maar moest dan wel knokken tegen de wind. "Ik denk dat het vandaag opnieuw spannend zal worden."

Met slechts 32 stonden ze in Hoogstraten aan de start. Niels Albert was het beste weg en domineerde de eerste halve ronde. De Belgische kampioen reed tegen een paaltje en verloor daarmee enkele plaatsen. Nys nam over, met een hoop favorieten in zijn spoor.

Een voor een gingen de renners door de te diepe sporen tegen de vlakte. Nys, die vrijwel nooit omkeek, bleef recht, maakte tempo en zou enkel een sterk terugkerende Albert nog even vrezen. De kannibaal was technisch echter de betere en zou na een uur cross solo aankomen.

Zdenek kwam twee keer ten val en zou pas zesde eindigen. "Na mijn eerste val kwam ik nog snel terug, maar de tweede brak mijn ritme. Ik kreeg ook last in de rug en in de finale moest ik enkele jongens laten rijden. Of ik mij zorgen maak om mijn rug? Nee, onze Wim lost dat wel op."

In het klassement moet Styby enkele punten toegeven op Albert. "Het ziet er dus naar uit dat het nog spannend zal worden om de derde plaats. Ik heb overigens enorm veel respect voor wat Sven Nys hier doet. Tien keer de Superprestige winnen is een hele prestatie."
By on 06/02/2011