Een derde plaats in de Superprestige

Een derde plaats in de Superprestige

Klaas Vantornout heeft in Middelkerke de laatste wedstrijd om de Superprestige naar zijn hand gezet. De West-Vlaming maakte er in eigen streek een onemanshow van. Styby, die vijfde werd, wist nog een plaats goed te maken in de eindafrekening en eindigde na Nys en Pauwels als derde.

Door het verdwijnen van de traditionele slotmanche van Vorselaar werd de Noordzeecross door de organisatoren van de Superprestige opgevist als vervanger. Het parcours? "Gisteren nog vrij saai, maar vandaag ziet het er door de regen een pak interessanter uit", klonk het vooraf.

Sven Vanthourenhout schoot het beste uit de startblokken en zou samen met Kevin Pauwels en onze wereldkampioen de eerste wedstrijdhelft domineren. Styby maakte een sterke indruk, sneed de bochten goed aan, maar zou geen aanspraak maken op de overwinning.

Later in de wedstrijd sloot een groep van tien, waarbij alle grote namen, weer aan. Klaas Vantornout nam het voortouw, ging op de trappers lopen en zette de concurrentie op verschillende seconden. Zdenek probeerde de kopman van Sunweb te volgen, maar schoot te kort.

Vantornout was snel buiten schot en mocht zijn eerste van het seizoen vieren. Pauwels en Wellens mochten mee het podium op, terwijl Tom Meeusen en onze kampioen de top vijf vervolledigden. Een vijfde plaats was wel voldoende om Belgisch kampioen Niels Albert – zevende – alsnog te remonteren in het eindklassement.
By on 12/02/2011