Pech in laatste ronde

Pech in laatste ronde

Sven Nys heeft in Niel de Jaarmarktcross op zijn naam geschreven. De Belgische kampioen was in een sprint met twee sneller dan Niels Albert. Onze Styby, die in de laatste ronde de rol moest lossen, bolde later als derde over de streep.

De wedstrijd in Niel mag dan wel geen GVA manche meer zijn, toch slaagde ze erin om alle toppers naar haar gemeente te lokken. Nys was er daar één van. Die ging na de eerste ronde meteen in de aanval. Albert reageerde, ook Styby en Radomir Simunek sloten later aan.

Met z’n vieren reden ze lange tijd uit voor een groep van tien, die nooit echt aandrong en niet meespeelde voor de overwinning. Nadat Simunek de rol loste na halfcross, gingen de poppen pas echt aan het dansen. Eerst kwam er een versnelling van Nys, daarna probeerde Albert het solo.

Zdenek bekeek alles van op de derde rij maar reed samen met Nys toch het gaatje op Albert dicht. Bij het ingaan van de laatste ronde kwamen er zo nog drie renners in aanmerking op de overwinning, tot onze favoriet een slipper maakte. "Het was daar heel glad en voor ik het wist lag ik op de grond", klinkt het.

Styby zette voort, maar kon het tweetal nooit meer bedreigen. "Zeker niet toen ik op een halve ronde van het einde lek reed. Ik zat nochtans niet ver, maar daar was het wel verloren. Heel jammer, want als we samen komen en sprinten maak ik zeker een kans. Ik zal nog even moeten wachten op mijn grote vis."
By Niels De Wit on 11/11/2009