Tweede in Eeklo ondanks ziekte

Tweede in Eeklo ondanks ziekte

Klaas Vantornout heeft de veldrit van Eeklo naar zijn hand gezet. De renner van Sunweb reed vroeg in de wedstrijd weg en zette een zieke Styby op een halve minuut. "Ik had niet gedacht dat ik podium zou rijden vandaag", zuchtte Zdenek.

Het merendeel van het veldritpeloton was aan de slag in Nederland – waar Bart Wellens won - en dus stonden er slechts een handvol toppers aan de start in Eeklo. Onder hen ook Kevin Pauwels, die echter met de handrem op reed. De ploegmaat van Zdenek vecht morgen samen met Sven Nys in Oostmalle om de eindzege in de GVA-Trofee.

"Ik denk niet dat ik daar nog veel kan winnen", klonk het bij Zdenek na Eeklo. "Er zou al heel veel moeten gebeuren om Nys en Pauwels nog te kunnen bedreigen. Ik sta twaalf punten achter door mijn niet-deelname in Essen. Dat zijn er wellicht iets teveel. Bovendien ben ik ook nog wat ziek."

Daar was tijdens de wedstrijd wel niet veel van te merken. Samen met Dieter Vanthourenhout reed onze favoriet lang in de achtervolging op Vantornout, die al in de eerste ronde was gaan vliegen. "Maar Klaas was sterker dan ons. Toch vind ik dat ik het met dit half zieke lichaam zo slecht nog niet deed."

Vantornout mocht na een uur zegevieren en Zdenek legde beslag op de tweede plaats. "Daar kan ik wel mee leven. Ik had echt niet verwacht hier te staan", aldus onze favoriet, die morgen het seizoen afsluit in Oostmalle. "Maar vergeet ook de Indoorcross van komende woensdag in Hasselt niet."
By on 19/02/2011