Remmen dicht in Oostmalle

Remmen dicht in Oostmalle

De laatste echte veldrit van het seizoen zit erop. De zege in de slotmanche van de GVA Trofee was voor Niels Albert, terwijl Sven Nys concurrent Kevin Pauwels van de eindzege wist te houden. Styby reed in dienst, maar eindigde toch twee keer tweede.

Met een verschil van twee punten tussen Nys en Pauwels stond er nog heel wat op het spel in Oostmalle. Styby, die derde stond, had al een achterstand van twaalf punten en moest al veel geluk hebben om nog mee te doen voor de eindzege. En dus was het bij Telenet-Fidea duidelijk: alles voor Kevin.

De snelste start was voor Eddy van IJzendoorn. De Nederlander nam de eerste ronde voor zijn rekening, waarna Nys de leiding overnam. De man uit Baal maakte gebruik van een slecht gestarte Pauwels en reed samen met onze favoriet naar de tussensprint.

Zdenek ontnam Nys een punt en stopte vervolgens af. En mede door de hulp van Bart Wellens in de achtergrond kwam Kevin samen met een man of tien snel weer aansluiten, waarna een tactisch steekspel begon. De remblokjes kregen het zwaar te verduren.

Na een halfuur reed een ontketende Niels Albert onder het goedkeurend oog van de rest weg en was de overwinning gaan vliegen. Nys en Pauwels bleven elkaar beloeren, terwijl de ploegmaats een sprint probeerden uit te lokken. Maar daar stak een lekke band van Pauwels in de slotronde een stok voor.

Styby reed samen met Nys en Bart Aernouts naar de streep, waar hij de twee achterliet. "Ik ben heel tevreden met mijn tweede plaats, maar dat behoorde niet tot ons plan. Het was de bedoeling de sprint te lanceren voor Kevin, maar door die lekke band was die plots heel ver."

Door zijn ongehoopte tweede plaats wipte Zdenek alsnog over Pauwels in het eindklassement. "Daar kan ik alleen blij mee zijn. Ik voelde me vandaag heel goed en reed zelfs de snelste ronde. Het is wel jammer dat ik niet in Essen reed, anders was ik hier wellicht eindwinnaar geworden."

En nu? "Feest, hé! Er staat vanavond wel een feestje onder de renners op het programma en morgen volgt de uitreiking van de GVA Trofee. Woensdag volgt nog de Indoorcross van Hasselt, waarna de vakantie echt kan beginnen", aldus Styby.
By on 20/02/2011