Styby sluit seizoen af met zege

Styby sluit seizoen af met zege

Het seizoen is nu echt afgelopen. Met de Indoorcross van Hasselt stond woensdag de laatste wedstrijd van het winterseizoen op het programma. Zdenek haalde nog eens zijn beste benen boven en ging lopen met de overwinning.

Nadat Styby vierde eindigde in de aflossingsproef, samen Nicolle De Bie en beloftewereldkampioen Lars van der Haar, was onze Tsjech wel de beste in de individuele tijdrit. Ook in de gewone veldrit zelf haalde de wereldkampioen het. Sven Nys strandde op de tweede plaats, voor Niels Albert.

"Het is leuk om met een overwinning afscheid te nemen van mijn ploeg", zei Zdenek na afloop. "Winnen was niet makkelijk. Sven Nys was ook heel goed en samen maakten we technisch het verschil tegenover de rest. In de sprint ging ik hem vooraf."

Nu is Styby toe aan vakantie. "Ine en ik gaan twee weken naar Dubai. Luieren en niks doen. Eerst staan er wel nog enkele afspraken op het programma met Patrick Lefevere en mijn nieuwe ploegleiding. We gaan het vrijdag hebben over mijn wedstrijdprogramma."
By on 24/02/2011