Styby mee met Paolini en Pozzato

Styby mee met Paolini en Pozzato

De tweede rit in de Vierdaagse van Duinkerke is net als de eerste gewonnen door Marcel Kittel. Ook onze favoriet toonde zich en reed tot diep in de finale in de aanval. "Nu ben ik wel moe", laat Styby weten.

Het peloton reed vandaag van Douai naar Iwuy over twee hellingen en 160 kilometer. "Maar veel gekoerst werd er niet", doet Zdenek zijn verhaal. "Het was vrij rustig tot op 50 kilometer van het einde."

Een groep van vier reed tot bij het opdraaien van de lokale ronden in de vuurlijn. Daarna nam een grote groep van dertien over. "En ik was erbij. Ook grote namen als Luca Paolini en Filippo Pozzato schoven mee, waardoor we toch in de ontsnapping geloofden."

"Helaas reed Paolini na een kasseistrook van anderhalve kilometer lek. We werden weer gegrepen onder de boog van de laatste vijf kilometer en mijn etappe zat erop." Styby strandde uiteindelijk als 63e in de buik van het peloton.

Ondanks de gemiste kans op een ereplaats was onze man toch tevreden. "Het was heel plezant. Ik heb ervan genoten. Maar nu ben ik wel moe."
By on 05/05/2011