Krachten sparen in derde etappe

Krachten sparen in derde etappe

De derde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke zit er alweer op. Onze man hield zich vandaag koest met het oog op morgen, maar nestelde zich toch naar een 24e plaats.

In de beginfase zette kamergenoot Niki Terpstra een ontsnapping op. "Met de bedoeling om een seconde bonificatie mee te pikken. Klinkt misschien belachelijk, maar het is wel belangrijk. Door die seconde wint onze ploegleider een plaats in de karavaan. Vandaag hadden we pas nummer veertien."

Nadat de groep met Terpstra werd gegrepen, probeerde Andy Cappelle het. Met succes. "Gisteren was Andy niet zo goed en daar zat hij toch wel mee. Maar vandaag was hij dus heel sterk. Hij vocht zelfs even voor de ritzege, maar werd in de slotkilometers toch gepakt."

Er volgde een nieuwe massasprint. "Ik zat in een goede positie met nog een kilometer te gaan. Goed 500 meter verder liep het wat mis en verloor ik veel posities. Maar goed. Het was eigenlijk de bedoeling om vandaag krachten te sparen en dat is toch vrij goed gelukt."

De etappe werd overigens net als de voorbije twee gewonnen door Marcel Kittel. Of de jonge Duitser ook morgen wint, is een andere vraag. "Het is de lastigste etappe uit de reeks. Morgen ligt het klassement wellicht ook vast."
By on 06/05/2011