Derde in zwaarste etappe

Derde in zwaarste etappe

Een derde plaats! Jawel. Styby heeft de overstap van het veld naar de weg blijkbaar goed verteerd. Onze kampioen vocht in de vierde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke mee voor de overwinning en legde beslag op de derde plaats. "Dit had ik nooit verwacht."

De vierde etappe was met twee hellingen in de plaatselijke ronde, die negen keer moest worden afgewerkt, in en rond Cassel veruit de zwaarste uit de reeks. Een groep van dertig reed kort na de start weg, maar Quick Step bracht alles snel weer terug.

Een trio, met daarbij Sven Nys, kreeg vervolgens wel vrijheid en bouwde een grote voorsprong op. Toch bleek dat niet voldoende om uit de greep te blijven, want in de finale walste een nieuwe groep op en over de Kannibaal.

Bij de zes vluchters één opvallende naam: die van Styby. Samen met Pierrick Fédrigo, Thierry Hupond, Laurent Pichon, Rob Ruijgh en Thomas Voeckler vocht onze favoriet om de ritzege, maar laatstgenoemde bleek toch een klasse te sterk.

De eerste poging van Voeckler werd nog gepareerd door Zdenek, maar de tweede, net voor het ingaan van de laatste ronde van veertien kilometer, was er wel te veel aan. De Franse kampioen liep anderhalve minuut uit en won de etappe.

Styby strandde zowel in de rit als in het klassement op een derde plaats. "Hier ben ik echt heel gelukkig mee. Het geeft een goed gevoel. Met 2.600 hoogtemeters had ik gedacht heel hard af te zullen zien, maar ik werd met de ronde steeds beter."

Morgen volgt de laatste etappe naar Duinkerke. Benieuwd of Zdenek zijn derde plaats kan vasthouden.
By on 07/05/2011