Styby stelt podiumplaats veilig

Styby stelt podiumplaats veilig

Zdenek heeft zijn derde plaats in de Vierdaagse van Duinkerke kunnen veiligstellen. Onze favoriet eindigde 32e in de laatste etappe, die net als de eerste drie werd gewonnen door Marcel Kittel.

Een groep met daarbij Julien Vermote, een ploegmaat van Styby, gaf de etappe naar Duinkerke kleur. Het zestal bereikte na 50 kilometer een voorsprong van vijf minuten, die naarmate de aankomst naderde steeds meer naar beneden ging.

"De rest van de ploeg zat door de aanwezigheid van Julien in een zetel", klinkt het bij Styby. "We moesten enkel mijn derde plaats verdedigen. En de ploeg heeft dat ook fantastisch gedaan. Nu begrijp ik waarom het zo belangrijk is om een sterke ploeg rond je te hebben."

Meedoen voor de zege zat er voor Vermote echter niet in. In de finale kwam het peloton terug en werd er wederom gesprint voor de overwinning. Kittel was de snelste en boekte zijn vijfde van het seizoen.

Thomas Voeckler, gisteren winnaar van de zwaarste etappe, ging met de eindzege aan de haal. De Franse kampioen zette Laurent Pichon en onze Tsjech op twee minuten. "Ik ben echt heel blij dat ik mijn derde plaats wist vast te houden. Dit had ik nooit verwacht in mijn eerste wedstrijd."

Styby start vrijdag al in de Ronde van Picardië.
By on 08/05/2011