In beeld in de Ardennen

In beeld in de Ardennen

In de Ronde van België waren de renners vandaag toe aan de koninginnenrit. Die bracht het peloton over golvende wegen naar Eupen. Styby deed net als gisteren goed mee en toonde zich gedurende de wedstrijd.

"Het was een lastige etappe", doet Zdenek zijn verhaal. "Op de Muur van Hoei bleef het nog stil, maar daarna brak de koers open. We reden weg met een kleine groep met daarbij Philippe Gilbert, Björn Leukemans en Greg Van Avermaet."

De opeenvolging van hellingen zorgde voor afscheiding en het peloton brak in verschillende stukken. Zdenek liet zich een paar keer opmerken, ging mee in de aanval en reed op de klimmetjes met de besten mee naar boven.

Toch kwam een achtervolgende groep weer aansluiten. Dat was voor Philippe Gilbert het teken om aan de boom te schudden. "Op de top van de Mont Rigi kon ik de kloof net niet dichten en zo bleef ik in de tweede groep hangen tot de finish."

Uiteindelijk werd onze favoriet twaalfde. "Het was een leuke wedstrijd maar met de onofficiële start erbij kwamen we toch aan 220 kilometer. Ik denk dat ik nu wel toe ben aan een beetje rust."

Door de waaieretappe naar Knokke-Heist behoorde een goede klassering niet meer tot de mogelijkheden. Toch maakte Styby een heleboel plaatsen goed en staat hij met nog slechts een vlakke etappe te gaan op de 22e plaats, maar wel op bijna tien minuten van leider en ritwinnaar Gilbert.
By on 28/05/2011