Werken voor Boonen in laatste etappe

Werken voor Boonen in laatste etappe

De Ronde van België is achter de rug. De renners waren vandaag aan de laatste etappe toe en die bracht hen naar Putte. "Ik dacht dat het een gemakkelijke etappe zou worden. Niet dus! De eerste 50 kilometer ging ondanks de wind razendsnel."

Na de etappe door de Ardennen lag het algemeen klassement helemaal vast. In Putte mochten de snelle mannen hun gang gaan en dus was het bij Quick Step alles op Tom Boonen. "We moesten hem naar de streep brengen, maar ik raakte hem kwijt in de laatste twee kilometer."

"Ik heb de ronde afgesloten met een goed gevoel", blikt Zdenek terug. "Ik kon met de besten mee op de klimmetjes. Maar ik ben er ook achter gekomen dat ik nog veel te leren heb. Met meer ervaring zou ik in de top tien zijn geëindigd. Of misschien wel in de top vijf."

Styby, die 22e werd in de eindstand op tien minuten van Philippe Gilbert, hoopt snel te leren en zit bijgevolg niet stil. "Dinsdag doe ik al mee in Gullegem en woensdag vertrek ik naar Lago di Guardo voor een training in de bergen. Daar blijf ik tot de Ronde van Zwitserland, die start op 11 juni."
By on 29/05/2011