Mee in het zog van de favorieten

Mee in het zog van de favorieten

In de Ronde van Zwitserland stond vandaag wederom een bergetappe op de menu. Styby deed het opnieuw behoorlijk en reed lang mee in het zog van de favorieten. Maar de slotklim, daar ging het nog net iets te snel.

Met haar 107 kilometer was de derde etappe een hele korte. "Maar daarom niet minder lastig", pikt Zdenek aan vanuit Grindelwald. "We hebben maar liefst 3000 hoogtemeters overwonnen over die afstand. Ik probeerde in het begin van de etappe mee te glippen in een vlucht, maar dat lukte niet."

Styby probeerde de favorieten dan maar zo lang mogelijk bij te benen. "En dat ging in het begin nog vlot. Over de eerste klim van eerste categorie werd er een aardig tempo gereden. Op de top daarvan was het trouwens maar 5 graden, was het erg mistig en daarbovenop regende het nog eens. Niks om mee te lachen."

De afdaling was meer spek naar zijn bek. "Ik ging zelfs boven de 100 kilometer per uur. Het ging razendsnel. Een stuk minder was het een eind verderop, aan de voet van de slotklim. Ik reed lang met de besten mee naar boven, maar op het lastige gedeelte moest ik ze wel laten gaan. Ik voelde me wel beter dan gisteren en dat is belangrijk. Hopelijk boek ik de volgende zes dagen nog meer progressie."

Peter Sagan won de etappe voor Damiano Cunego. Die laatste neemt de leiderstrui over van Juan Mauricio Soler in het algemeen klassement. Styby, vandaag 29e op minder dan vijf minuten, volgt in de rangschikking als 31e op dertien minuten van de Italiaan.
By on 13/06/2011