Boonen gokt maar verliest

Boonen gokt maar verliest

Geen geluk voor de jongens van Quick Step in de vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland. Ploegmaat Tom Boonen probeerde de anderen te verrassen met een late demarrage, maar de Belg werd gevat. Zdenek reed opnieuw in dienst en kwam als 49e over de streep.

"Het was een lange etappe", zucht onze kampioen. "Eentje van 215 kilometer onder een zon van 30 graden. Slechts 26 graden warmer dan op de top van de Nufenenpass!"

Een vlucht van vier gaf de wedstrijd kleur. "De eerste 40 kilometer was relatief makkelijk. Maar daarna ging het steeds sneller en sneller. In de finale, de laatste 25 kilometer, ging het er hard aan toe. We probeerden Tom zo dicht mogelijk bij de streep te brengen, maar een bocht op 1,5 kilometer van de streep gooide roet in het eten."

Boonen plaatste een demarrage, probeerde zijn collega’s te verrassen, maar viel stil op 500 meter. De snelle mannen sloten weer aan en aan het einde was ene Borut Bozic de snelste. "Al bij al heeft Boonen het nog goed gedaan. Morgen opnieuw? Nee, dan is het aankomst boven."
By on 15/06/2011