Styby kan enkel volgen in achtste etappe

Styby kan enkel volgen in achtste etappe

Peter Sagan heeft na de derde nu ook de achtste etappe in de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. Styby zag het allemaal van op de voorste gelederen gebeuren, maar zat helaas op zijn limiet. "Ik kon niets meer doen."

De laatste etappe in lijn bracht de renners na een uitstap naar Liechtenstein en Oostenrijk opnieuw naar Zwitserland. In Schaffhausen zouden de snelle mannen een eerste Koninklijke sprint uitlokken, maar zo ver kwam het niet.

"De eerste 100 kilometer regende het flink", begint Zdenek zijn wedstrijdverhaal. "Het was ook heel koud. Ik was al best moe voor de start dus heb ik opnieuw de hele dag zitten afzien. Het gemiddelde lag dan ook weer heel hoog."

En dan leg er op 30 kilometer van het einde nog een helling van derde categorie. "Daar reed een groep van 32 man weg. En ik was erbij. Maar: meer dan in het wiel zitten zat er niet in. Ik vond het heel jammer dat ik mijn ploegmaat Gerald Ciolek niet kon helpen." Zdenek werd nog 21e.

Morgen sluit een individuele tijdrit over 32 kilometer de Ronde van Zwitserland af. "Een goede training met het oog op het Tsjechisch kampioenschap tijdrijden van komende woensdag. Maar eerst zien dat ik tegen morgen goed recupereer."
By on 18/06/2011