Styby pakt zege in Hasselt

Styby pakt zege in Hasselt

Zdenek heeft zijn eerste grote overwinning van het seizoen beet. Onze Tsjech was vandaag de beste in de derde manche van de GVA Trofee in Hasselt. Hij toonde zich de beste in een sprint met vier.

Styby nam een goede start en passeerde als eerste de streep na de tweede ronde. Het leverde hem drie punten extra op in het klassement van de Trofee. Nys, die tweede werd, verloor niet veel later zijn kansen op de zege na materiaalpech. Daarna ging Albert in de aanval.

De wereldkampioen probeerde de tegenstand een hak te zetten maar slaagde niet in zijn opzet. De man uit Baal zorgde wel voor een kloof, want alleen onze Styby, Pauwels, Aernouts en Vantornout konden het tempo aan. De rest, waarbij ook Nys, kwam niet meer in het stuk voor.

Albert plaatste nog enkele prikjes en ook Aernouts nam een ronde voor zijn rekening. Alles kwam echter weer samen en er werd gesprint voor de zege ondanks een snelle ronde van Styby. Die begon van op de kop en maakte het vervolgens ook af. Pauwels strandde op een half wiel.

"Amai", was de eerste reactie van Zdenek. "Dit is echt super. Een grote wedstrijd winnen is altijd leuk. Ik ben ook blij voor de mensen rondom mij, want ik zat er al enkele keren kort bij. In de sprint was het alles of niks. Gelukkig lag die streep precies daar, want het scheelde niet veel."

Een feestje? "Nee, want morgen is het al de Superprestige van Hamme. Hopelijk volgen er nog meer overwinningen, misschien kunnen we dan vieren. Hier zag je trouwens niet de beste Stybar. Ik denk dat ik nog kan beteren. In ieder geval ben ik heel blij dat m’n eerste grote binnen is."

Foto Š Photopress.be
By Niels De Wit on 21/11/2009