Hudecek beste Tsjech tegen de klok

Hudecek beste Tsjech tegen de klok

De nieuwe Tsjechische kampioen in het tijdrijden heet Jiri Hudecek. De 25-jarige renner van PSK Whirlpool was de snelste over een afstand van 44 kilometer en mag een jaar lang de Tsjechische kleuren dragen op de tijdritfiets. Zdenek werd zesde.

Zdenek was vroeg gestart en stond na twee ronden van elk 22 kilometer lang op nummer één. De betere Tsjechen vertrokken pas een uur later en dus mocht onze wereldkampioen ruim een uur lang dromen van een nieuwe trui.

Hudecek maakte echter een einde aan die droom en vier andere Tsjechen weerden onze Styby zelfs uit de top vijf. "Ik ben nog vermoeid van de Ronde van Zwitserland", klonk het na afloop. "En ik ben ook ziek. Maar ik ben niet ontgoocheld."

Bovendien nam Zdenek een slechte start. "De benen wilden niet mee en ik vond mijn ritme maar niet. Na een kilometer of drie kwam ik er een beetje door. Misschien kon ik op enkele stukken wel sneller gereden hebben, maar ik kom ervaring te kort. Dit was mijn tweede lange tijdrit dit seizoen."

En meteen een lastige. Met bijna 500 hoogtemeters per ronde. "Het was een hele lastige ronde. De beste renner heeft gewonnen. Dat zal ook zondag gebeuren, want ook de wegwedstrijd is alles behalve makkelijk. Ik ga voor de titel."
By on 23/06/2011