Štyby sahal po titulu, nakonec bral bronz

Štyby sahal po titulu, nakonec bral bronz

Skvělý výkon předvedl Štyby v silničním závodě na mistrovství republiky. Na těžkém okruhu v Olomouci s cílem na Svatém Kopečku jel do posledních minut o český titul, nakonec však ve spurtu skončil třetí.
„Mrzí mě to, moc jsem chtěl vyhrát. Ale nedá se nic dělat. Mistrovský dres bych měl hrozně rád, musím se k němu časem dopracovat. Alespoò mám motivaci do příštích let,“ řekl Zdeněk, který svému týmu Quick Step rozhodně neudělal ostudu.
Když se totiž lámal chleba tři kola před cílem, bezpečně si pohlídal rozhodující únik. Z favoritù v něm byli i Benčík a König. Právě mezi touto trojicí došlo nakonec na spurt. „Možná jsem mohl zkusit nastoupit v posledním kopci, ale to už je teï jedno. Nemá cenu přemýšlet, jak by to dopadlo. Benčík je do takového spurtu jeden z nejsilnějších lidí a ukázal, že byl z nás nejlíp připraven. Já se necítil úplně excelentně,“ prozradil Zdeněk, jehož ještě na pásce přespurtoval König. „Když jsem viděl, že Benčíka neporazím, trošku jsem se zlomil,“ přiznal Štyby.
S přítelkyní Ine odjíždí hned v pondělí na krátkou dovolenou do Itálie a pak už ho čeká vysokohorská příprava směrem k cyklokrosu. „Ale s nějakými silničními starty ještě počítám,“ řekl.

Výsledky (183,6 km): 1. Petr Benčík (PSK Whirlpool-Author) 4:38:42, 2. Leopold König (Team NetApp), 3. Zdeněk Štybar (Quick Step) oba stejný čas, 4. Jakub Novák (Trevigiani Bottoli) +1, 5. Stanislav Kozubek (PSK Whirlpool-Author) +9, 6. Martin Hačecký (Dukla Praha) +1:06.





By on 26/06/2011