Benen worden steeds iets beter

Benen worden steeds iets beter

Met de Edelareberg, Berg ten Stene en de Tiegemberg mochten de renners in de Eneco Tour voor het eerst proeven van wat hoogtemeters. Deze gelde slechts als opwarmer voor wat morgen komt, want dan staat de eerste van twee ritten door de Ardennen op het programma. Die van vandaag was minder aantrekkelijk en haast een kopie van die van gisteren, al was er wel minder stress.

"En daar was iedereen blij om", pikt Styby in. "Er reed een groep van vier weg, maar een grote voorsprong kregen zij niet. Een beetje stress ontstond er net voor die drie hellingen. Alles hing even op een lint, maar een eind verderop keerde de rust weer een beetje terug. In de finale was het werken voor Gerald Ciolek."

Het kwartet werd tijdig voor Ardooie gegrepen en er volgde een massasprint. "Helaas zonder onze kopman. Die had pech in de slotfase met een kleine botsing." Onze kampioen probeerde het dan maar zelf en eindigde op een twintigste plaats. De etappe werd opnieuw gewonnen door André Greipel. "Ik voel me een stuk beter dan gisteren. Hopelijk trekt die lijn zich door. We zijn heel gemotiveerd!"
By on 10/08/2011