Zdenek ook de beste in Hamme

Zdenek ook de beste in Hamme

Styby heeft na de GVA manche in Hasselt ook de wedstrijd om de Superprestige in Hamme gewonnen. Zdenek was de snelste in een sprint met drie. Sven Nys werd tweede, Klaas Vantornout derde. In het klassement nadert Zdenek tot op één punt van Albert en Nys.

De beste start stond op naam van de wereldkampioen. Albert trok hard door met enkel Klaas Vantornout in zijn spoor. Pas een ronde later maakte Zdenek samen met Sven Nys de aansluiting. En nog iets later volgden nog enkele renners hun voorbeeld en redenen ze met z’n tienen aan de leiding.

Albert en Vantornout lieten niet begaan en probeerden hun goede start door te zetten. Met succes, want op Nys en Styby na kwam niemand meer terug. Het kwartet ging samen de laatste ronde in, met niemand minder dan onze favoriet in eerste positie.

Styby legde het tempo hoog waardoor Albert de rol moest lossen. Nys plaatste daarna nog een demarrage, maar slaagde er niet in om weg te rijden. De wedstrijd eindigde zo op een sprint waarin Zdenek de hoofdrol opeiste. Net als in Hasselt was niemand opgewassen tegen zijn sprint.

"Een droomweekend", zegt Zdenek. "Ik had het niet verwacht. Twee keer winnen in een weekend is echt super. Ik ga proberen lang te kunnen genieten van dit gevoel. Ik was trouwens beter dan gisteren, maar ik moest vandaag veel achtervolgen. Daarna nam ik de leiding."

En of. Zdenek nam de laatste ronde helemaal voor zijn rekening en was opnieuw de beste. "Vanavond volgt er wel een klein feestje. We gaan met de hele ploeg op restaurant. Dertig man. Ik hoop dat mijn manager Hans van Kasteren mee gaat, want het zal een dure rekening worden."
By on 22/11/2009