Werk aan de tijdrit

Werk aan de tijdrit

Geen gelukkige Zdenek Stybar vandaag. Onze kampioen was na de individuele tijdrit in de Eneco Tour een beetje teleurgesteld. "Mijn tijd was slecht", zuchtte Styby. "Kan ook moeilijk anders. Ik train nooit op mijn tijdritfiets. Zonde. Maar ik heb er gewoon geen tijd voor."

De tijdrit bracht de renners van en naar Roermond over net geen vijftien kilometer. "Ik was enorm gemotiveerd om mijn zestiende plaats in het klassement vast te houden. Ik had me goed opgewarmd en was behoorlijk geconcentreerd voor de start. Maar toen begon het plots te regenen."

Styby verloor uiteindelijk een minuut veertig tegenover dagwinnaar Jesse Sergent en een minuut vijftien aan latere leider Edvald Boasson Hagen. "De renners in de top twintig hadden ook last van de regen. Daar mag ik mijn slechte tijd niet op steken. Ergens is het wel normaal. Ik heb nooit voor deze discipline getraind, weet je. Dat doe je in de winter, maar dan ben ik met andere dingen bezig. Het is simpel: je moet keuzes maken."

"Als ik toch wat aan mijn tijdrit wil werken moet ik beginnen met mijn positie. Die is niet aerodynamisch. Ik heb nog veel werk. Ik geloof dat als ik me hier meer in zou specialiseren, ik vandaag minder tijd zou verliezen. Ik hou er nog wel van. Hopelijk krijg er volgend jaar een minuut af."

In het nieuwe klassement zakt Styby naar de 31e plaats en volgt hij op bijna twee minuten van Boasson Hagen. Morgen volgt een makkelijke etappe naar Genk en op zondag staat de slotrit in Nederlands Limburg, met onder andere de Cauberg en de Eyserbosweg op de menu.
By on 12/08/2011