Styby maakt zich druk in onsuccesvolle vlucht

Styby maakt zich druk in onsuccesvolle vlucht

Styby heeft zich in de laatste etappe van de Eneco Tour zich goed laten zien. Onze kampioen gaf de etappe mee kleur en reed lange tijd aan de leiding. "Maar in mijn groep zaten helaas ook een paar luie renners. Als ik hun ploegleider was geweest, nam ik ze 50% van hun loon af. Mits wat meer samenwerking vechten we misschien voor de zege."

De etappe was met 22 hellingen een kleine versie van de Amstel Gold Race. Styby had er zin in, sprong een paar keer mee en raakte in de goede ontsnapping. "Een perfecte situatie. We waren met twaalf man weg en namen een voorsprong van drie minuten. Helaas was dat het werk van slechts een paar man. Niet iedereen werkte mee."

Onze wereldkampioen maakte zich druk. "Ik was echt boos op degene die geen kopwerk wilden doen. Ik begrijp niet waarom je dan in de aanval trekt. We hadden een mooie kans om het tot de streep te redden. Als je dan niets doet, kan je beter slapen in het peloton of je anders nuttig maken. Nu werkten ze enkel op mijn zenuwen."

Ook Juan Antonio Flecha werkte niet mee. "Hij verdedigde de leiderstrui van ploegmaat Edvald Boasson Hagen. Daar heb ik respect voor. Misschien dat zijn aanwezigheid ons zelfs heeft geholpen. Sky werkte niet mee in het peloton. Ach, uiteindelijk was het allemaal verloren moeite. We werden weer ingelopen."

Het peloton bleef samen en na 200 kilometer was Boasson Hagen de snelste. De jonge Noor stelde de eindzege daardoor veilig. Styby eindigde in de buik van het peloton en eindigde als 26e in het eindklassement op twee minuten van de winnaar. "Binnen een week vertrek ik alweer naar Hamburg voor de WorldTour en daarna volgen er twee trainingsweken in Livigno."
By on 14/08/2011