De laatste winter

De laatste winter

Hoe weiger je iets van de wereldkampioen? Niet dus. Een nieuwe website? Goed. We hadden het hem vorig jaar nochtans gesmeekt: wordt alsjeblieft opnieuw kampioen. ‘Het zou ons werk besparen.’ Zdenek lachte en deed een halfjaar later wat we hem hadden gevraagd. En dan nu toch die nieuwe site.

Toch weegt het werk van zo’n nieuwe site allesbehalve door ten opzichte van een nieuwe titel. "Het is mijn grote motivatie om in Koksijde te winnen", onderbreekt hij ons. "Ik moet wel zeggen dat ik nooit van dat rondje heb gehouden. Al kom ik er de laatste jaren steeds liever terug."

De Belgen zijn dus gewaarschuwd. "Daar winnen zou fantastisch zijn. Maar er zijn meer wedstrijden. Ik wil graag opnieuw een regelmatig seizoen rijden. Alleen vrees ik dat mijn zwaar wegseizoen de winter een beetje zal beïnvloeden. Ik ben ook pas heel laat mijn techniek beginnen oefenen."

"Aan de andere kant heb ik misschien wel iets meer kracht door grote wedstrijden als de Ronde van Zwitserland en de Eneco Tour te rijden. En daardoor recupereer ik ook wat sneller. Hoe dan ook wil ik proberen overal hoog te eindigen en toch energie te sparen. Na Oostmalle begin ik op de weg."

Een volledig seizoen dus. De laatste keer? "Ik ben bang van wel. Ik zou graag eens een jaar alles op de weg zetten en zien hoe ver ik geraak. Hoe dan ook zal ik nooit echt stoppen met crossen. Ik zal ieder jaar mijn wedstrijden er wel uitkiezen. Maar het kan wel zijn dat dit mijn laatste volledige winter zal worden…"

Geniet dus maar dubbel van Zdenek in zijn nieuwe regenboogtrui. Beginnen doet hij in eigen Stribro op 24 september. Daarna trekt hij naar Zwitserland voor een wedstrijd in Baden waarna hij naar België komt voor de wedstrijd in Kalmthout. De Superprestige in Ruddervoorde volgt dan weer op 9 oktober.

Go Styby Go!
By on 15/09/2011