Nummer twee is binnen

Nummer twee is binnen

Styby heeft na Stribro ook gewonnen in het Zwitserse Baden. Onze kampioen bleef er Francis Mourey en Lukas Fluckinger voor. "Het was een leuke maar niet te onderschatte wedstrijd."

Na de veldrit in eigen Stribro stond er een autorit van 600 kilometer Zdenek op te wachten. "Een ideale voorbereiding is dat niet. Het was gelukkig wel net zo warm als gisteren bij mij thuis."

De start verliep ook niet perfect voor de wereldkampioen. "Ik reed al snel lek en moest van fiets wisselen. Daarmee verloor ik een paar seconden. En op de nieuwe fiets voelde ik me niet super."

Styby wisselde opnieuw en ging dan in de achtervolging op de twee leiders. "Fluckinger en Mourey namen een kleine voorsprong en ik moest toch wel gas geven om die kloof te dichten."

"Ik kwam weer aansluiten en besloot om de laatste ronde af te wachten. Daar plaatste ik mijn demarrage en het was genoeg. Ik won met een lichte voorsprong."

In Zwitserland waren ze blij de wereldkampioen te mogen ontvangen. "Ze vertellen me dat het al bijna tien jaar geleden was dat de wereldkampioen nog eens bij hen reed. Gek, hé?"

Foto Š Š suepercross-baden.ch
By on 25/09/2011