Ardooie is opnieuw voor Styby

Ardooie is opnieuw voor Styby

De Kermiscross van Ardooie is een kopie geworden van de editie van vorig jaar. Styby stak er samen met Sven Nys bovenuit en ging samen met 'm naar de streep. En in de spurt die volgde was onze kampioen net iets sneller. Goed voor zijn derde zege in Ardooie.

Styby nam een goede start en dook als tweede het veld in. Er ontstond al snel een kopgroep van vijf, met naast onze favoriet ook Jan Denuwelaere, Dieter Vanthourenhout, Klaas Vantornout en Rob Peeters. Na een ronde of drie kwamen er daar nog eens vier namen bij.

Er werd aan een sneltempo rondjes afgewerkt, maar dat het nog sneller kon bewees Nys later in de koers. De voormalige wereldkampioen plaatste een versnelling waar alleen Zdenek een antwoord op had. Een kort twijfelmoment achteraan bezorgde hen meteen een halve minuut voorsprong.

In de drie resterende rondjes slaagde Nys er niet meer in om onze Tsjech kwijt te spelen en dus draaide het uit op een spurt met twee. "Ik ging op 300 meter aan. Misschien iets te vroeg, maar het is wel gelukt", klonk het na afloop. "Ik ben heel tevreden over mijn wedstrijd."

Na overwinningen in Stribro en Bäden is dit al de derde zege op vier crossen voor Zdenek. En wat zondag? "Dan staat de eerste wereldbeker op het programma. In Plzen. Heel leuk, zo voor eigen publiek. Ik hoop dat ik podium kan rijden, want ondanks deze overwinning sta ik toch nog wat achter op schema."
By on 13/10/2011