Štyby v Plzni třetí, má motivaci pro Tábor

Štyby v Plzni třetí, má motivaci pro Tábor

Štyby na úvodním závodě Světového poháru v Plzni ukázal, že je zase zpátky. Sám sice říká, že mu do ideální kondice pořád ještě něco chybí, ale jeho fanoušci v neděli viděli, že se rval o vítězství až do posledních metrù. Nakonec skončil třetí, ale výkon podal velmi dobrý.

Co na výsledek říkáš?
Kvùli fanouškùm jsem toužil po vítězství, byli znovu skvělí. S každým přibývajícím kolem mi dodávali víc síly, úplně mě vybláznili. Když jsme vpředu zùstali s Pauwelsem a Nysem, věděl jsem, že Sven poslední tři kola pošetřil síly. Ale na konci nám předvedl, jak se jezdí cyklokros. Nechal jsem mu tam snad dvaceticentimetrovou díru a on se tam někudy zázračně protáhl a vyhrál. Na vítězství jsem měl, ale rozhodla moje učednická chyba. Ale aspoò mám motivaci na Tábor. Snad tam budu ještě lepší. Dnes musím pogratulovat Svenovi a taky nejsilnějšímu muži v závodě Kevinovi.

Co jsi říkal na atmosféru?
Byla výborná. Chtěl jsem vyhrát hlavně kvùli fanouškùm. Možná jsem kvùli nim v daleko větším stresu, ale je to paráda. Atmosféra byla srovnatelná se závody v Belgii. Fakt paráda.

Niels Albert zùstal kvùli chybě rozhodčích viset s některými dalšími závodníky na startu a přišel o šanci bojovat o lepší umístění. Co si o tom myslíš?
Neviděl jsem to, protože jsem stál úplně na druhé straně. Ale za této situace měli rozhodčí start jednoznačně opakovat. Je mi líto, co se Nielsovi stalo.

OÈIMA SVENA NYSE
Je pro mě hodně těžké porazit Zdeòka, zvl᚝ na rychlých tratích, jako je v Plzni. Je o deset let mladší, když s ním jdu so spurtu, moc šancí nemám. Takže jsem za každé vítězství rád.




Výsledky: 1. Sven Nys 1:06:08, 2. Kevin Pauwels (oba Belg.) stejný čas, 3. Zdeněk Štybar (ÈR) +3, 4. Francis Mourey (Fr.) +37, 5. Klaas Vantornout (Belg.) +38.




By on 16/10/2011