Geen podium in het zand van Zonhoven

Geen podium in het zand van Zonhoven

Niels Albert heeft in Zonhoven de tweede wedstrijd om de Superprestige gewonnen. Zdenek kon zich niet in de debatten mengen en eindigde net naast het podium. "En toch voelen de benen weer iets beter. Mijn conditie kan nu niet ver meer af zijn."

Styby vertrok goed uit de startblokken en nam meteen de leiding met het oog op de Kuil van Zonhoven. Onze favoriet maakte geen fouten, tot een eind verderop. "In een technische strook naar boven stond ik plots te voet. De drie die mij daar passeerden heb ik daarna niet meer gezien."

Albert ging hem voorbij, met Sven Nys en Kevin Pauwels in het wiel. Niet veel later zou hij die twee nog kwijtspelen en na een lange solo zegevieren. Zdenek vocht de rest van de wedstrijd voor plaats vier. "Even dacht ik nog aan het podium toen ik Kevin weer zag rijden, maar toen kwam ik ten val."

Die haalde onze kampioen volledig uit zijn ritme en samen met Bart Wellens ging het gevecht om de vierde plek weer verder. "In de slotfase stelde ik die plaats ook veilig. Wetende dat ik dit jaar nog geen meter in het zand reed doe ik het nog niet zo slecht", stelde Zdenek.

Dinsdag staat de Koppenbergcross op het programma. "Ik kijk er al naar uit. Ik tekende overigens ook nog een contract met de GP van Wallonië in Dottignies. Die volgt zaterdag. Daags daarop staat Ronse dan weer op het programma. Een lastige week met vier crossen op acht dagen."

Foto Š Cyclephotos.co.uk
By on 30/10/2011