Derde op de Koppenberg

Derde op de Koppenberg

Kevin Pauwels heeft in Oudenaarde de klassieke Koppenbergcross op zijn naam geschreven. Zdenek was sterk, maar moest na een fietswissel de rol lossen bij Pauwels. "Ik ben ontgoocheld en tevreden tegelijk. Hier derde worden is altijd goed."

Zdenek nam naar traditie een rustige start in deze zware cross en bekeek in de eerste ronde alles van op de tweede rij. Een ronde later volgde de eerste prik van Pauwels, die op zoek ging naar drie punten voor de GVA-Trofee boven op de Koppenberg. Styby kwam eerst te kort, maar sloot later wel aan.

Sven Nys, achtvoudig winnaar in Oudenaarde, was eveneens van de partij. Het drietal reed de rest van het pak op achterstand en vocht lang samen voor de overwinning. Tot het even fout liep. "Ik maakte een fout door andere banden te nemen in de post. Daardoor liep ik snel achterstand op."

Terwijl de wereldkampioen sukkelde met de verkeerde banden, reed Nys lek. Pauwels trok door, maakte verder indruk en zou na een uur zegevieren. "Na mijn foutje in de post nam ik iets teveel risico en kwam ik nog bijna ten val. Dat werkte mentaal enorm tegen."

Toch legde Styby zich neer bij de nieuwe zege van Pauwels. "Proficiat voor hem. Hij was opnieuw heel erg sterk. Wat mij betreft zie ik weer verbetering. Hopelijk komt het er binnenkort ook uit." Pauwels neemt door zijn zege uiteraard ook de leiding in het klassement van de GVA-Trofee.

Foto Š Tim De Waele
By on 01/11/2011