Slecht gevoel over de taalgrens

Slecht gevoel over de taalgrens

Zdenek is vandaag tweede geworden in de GP van het Waalse Gewest in Dottenijs. Onze kampioen moest enkel Belgisch kampioen Niels Albert laten voorgaan. "Het was een lastige wedstrijd voor mij. Ik kwam er nooit echt goed in", klonk het na afloop.

Met Albert en Styby stonden er slechts twee toppers aan de start in Dottenijs. De rest van het pak, onder andere Sven Nys en Kevin Pauwels, kozen met het oog op de GVA manche in Ronse van morgen, voor een rustdag. "Ik hoop maar dat ik die inspanning morgen niet cash betaal tegenover hen."

’t Was een wedstrijd om snel te vergeten. "Want ondanks ik hier tweede ben heb ik toch zitten sukkelen. Van begin tot einde. Ik had nooit een goed gevoel. Ik heb een paar keer een andere fiets genomen, maar dan nog vlotte het nog niet goed. Hopelijk voel ik me morgen een stuk beter."

Albert won overigens solo met een voorsprong van twaalf seconden. Styby won de sprint voor de tweede plaats, ten nadele van Radomir Simunek. De winnaar van vorig jaar, Francis Mourey, strandde op plaats vier. Rob Peeters maakte de top vijf kort daarna compleet.

Foto Š Tim De Waele
By on 05/11/2011